Програми

WhatsApp розсекретив особисті дані всіх користувачів

Share

Відбувся реліз нової версії WhatsApp, але вона доступна поки що учасникам програми бета-тестування. Усі і кожен, хто взагалі лише забажають його встановити, матимуть доступ до додаткових можливостей. Після цього з’явиться можливість переглядати список колишніх учасників будь-якого групового чату чи спільноти, тобто можна буде подивитися, які конкретно користувачі перебували в такому часі. 

Подібним чином можна, наприклад, перевірити свого друга, знайомого чи колегу по роботі. Користувачам доступна інформація про користувачів будь-яких групових об’єднань за останні 60 днів, тобто протягом двох місяців.

До того самого моменту, коли користувач залишав груповий чат або спільноту, всі його особисті дані переховувалися, у зв’язку з чим ніхто не міг дізнатися, був він там взагалі або ні. Але тепер все буде вже зовсім інакше, тому що незабаром будь-хто охочий зможе переглянути список учасників спільноти чи чату за станом на конкретну дату, але в рамках останніх шістдесят днів. При цьому така інформація доступна всім користувачам без винятку, а не лише адміністраторам. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За рахунок цього будь-який незнайомець зможе отримати доступ до особистих даних усіх користувачів, дізнавшись, що вони зробили і коли саме конкретно. Це нововведення з боку WhatsApp вже почали активно критикувати в соціальних мережах.

Нова можливість тестуватиметься протягом одного-двох місяців, тому її реліз у остаточному стабільному вигляді очікується восени 2022 року. Фактично реліз такого оновлення у нинішньому вигляді призводить до того, що особисті дані всіх користувачів розсекречуються та стають доступними необмежено широкому колу осіб. Тепер кожен може дізнатися, які конкретно користувачі перебували в чаті або спільноті в певний момент часу, причому йдеться не тільки про загальну кількість учасників, але ще й повний список таких номерів телефонів. 

Адміністратори чатів і каналів ніяк не можуть вплинути на доступність такої інформації всім і кожному, тому надалі потрібно знати, що навіть у разі виходу з чату або групи, всі бажаючі однаково зможуть про це дізнатися.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: WhatsApp
  • Останні записи

    Google Pixel 8a з першим оновленням отримує генератор шпалер на основі ШІ

    Світ смартфонів не стоїть на місці, і компанії постійно шукають нові способи здивувати та порадувати…

    16.05.2024

    Названо смартфони Nokia які отримають Android 15

    Nokia - один з небагатьох брендів, які пропонують на своїх смартфонах версію Android, близьку до…

    16.05.2024

    Виявлено перший троян для iPhone: ступінь його ризику досі невідома

    Торік, у жовтні 2023 року, на Android з’явився новий троян “Golddigger”, який використовує служби доступності.…

    16.05.2024

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024