Програми

Втричі швидша за Windows 11. Google випустила нову ОС

Share

Американська корпорація Google вирішила надати власникам всіх моделей комп’ютерів, у тому числі Mac від Apple, доступ до своєї нової операційної системи під назвою Chrome OS Flex. В даний час компанія гарантує коректну роботу своєї платформи на 285 моделях ноутбуків від Sony, HP, Dell та багатьох інших брендів, і цей список постійно доповнюється новими найменуваннями. 

За рахунок використання новітніх технологій та використання алгоритмів розподілу навантаження, абсолютно у всіх завданнях будь-який комп’ютер на новій ОС працюватиме швидше, ніж на Windows 11. Найбільш сильно різниця помітна на старих застарілих моделях комп’ютерів, де не дуже багато обчислювальної потужності.

Встановивши цю платформу на старий комп’ютер або ноутбук, можна надати йому друге життя. Безумовно, для Chrome OS Flex немає тієї величезної множини різних програм, які можна зустріти на Windows 11, але більшості людей, чесно кажучи, вони навряд чи потрібні. Нова ОС містить у собі все необхідне, а саме: повноцінний офісний пакет, веб-браузер Chrome, текстовий редактор, програвач музики та відео, а також низку інших стандартних програм. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зі спеціального магазину можна встановити сторонні, тим самим отримавши доступ до додаткових можливостей. Оскільки розробником нової платформи є компанія Google, користувачі можуть бути впевнені в безпеці програмного забезпечення.

Стає зрозуміло, що як і будь-яка інша нормальна операційна система, Chrome OS Flex постійно оновлюється, за аналогією з тим, як це робить Windows 11. Нова платформа – це ідеальне рішення для офісних завдань, а також для навчання та розваг. І все це абсолютно безкоштовно, тобто жодних ліцензійних ключів не потрібно, а доступ до всіх можливостей надається без грошових витрат і будь-яких труднощів. 

Завантажити Chrome OS Flex можна з офіційного сайту компанії Google, де також доступна інструкція щодо її встановлення. Процедура інсталяції гарантовано не принесе жодних складнощів, тому що процес нічим не відрізняється від встановлення будь-якої «вінди». Після встановлення операційної системи, електронний пристрій перетворюється на повноцінний Chromebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

  • Лише одне зауваження : після Chrome OS Flex повернутися на Windows буде вкрай складно - ця ОС переформатує жорсткий диск в Fat32 і не дозволяє повернути його в NTFS . З власного досвіду .

  • ще проблема в тому що ця ос розрахована на старе залізо а не на нове, по друге меню цієї ос як в андроїда і розраховане на сенсорний дісплей.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Windows 11
  • Останні записи

    Samsung Galaxy Z Fold 6 може отримати кращу камеру, ніж Galaxy S24

    За чутками, доладний телефон Galaxy Z Fold 6 від Samsung матиме кращу систему камер, ніж…

    18.05.2024

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024