Сім кроків, які зроблять ваш Windows стабільними та довговічними

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після інсталяції Windows 10 або Windows 11 стали помічати, що система іноді глючить? Тоді може допомогти кілька дій. Про них розповів користувач Overclockers.

Користувач Overclockers зазначає, що йому вдалося досягти стабільної роботи Windows 10 без переустановки. Наприклад, на комп’ютері, який використовується для перегляду фільмів, проходження найпростіших ігор, пошуку в інтернеті, ця система без переустановки нормально функціонує вже протягом двох років.

Для того, щоб ОС Windows 10 або Windows 11 працювала довго і без збоїв, потрібно виконати кілька кроків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Відкладати оновлення на два тижні . Якщо встановити оновлення відразу після його виходу, є ризик зіткнутися з різними проблемами. У Windows 10 є навіть спеціальна функція, що дозволяє відкласти оновлення на якийсь час.

  2. Не поспішайте переходити з Windows 10 на Windows 11 . Це пов’язано з тим, що розробники спочатку після виходу нової версії операційної системи будуть виправляти різні помилки. Подібне було і з Windows 10, коли ця ОС лише вийшла.

  3. Чим менше твіків, тим краще . Насправді Windows 10 і Windows 11 влаштовані негаразд, як Windows XP і Windows 7. Якщо спробуєте відключити якусь функцію, це позначиться роботі всієї системи загалом. Справа в тому, що W10 і W11 – це безліч взаємозалежних процесів, служб та гіпервізорів.

  4. Користуватися вбудованим антивірусом Microsoft Defender . У Windows 10 це вже не марна програма, а непоганий захисник, який багато в чому дорівнює іншим безкоштовним антивірусам. Тільки в Microsoft Defender немає реклами та безлічі непотрібних повідомлень.

  5. Використовувати перевірені програми та драйвери . Від цього залежить стабільність роботи операційної системи. Найкраще зібрати всі утиліти та драйвери самостійно та встановити їх на комп’ютер вручну.

  6. Користуватися мінімумом програм і переважно працювати з портабельними версіями . Чим більше програм інстальовано на комп’ютері з Windows 10 або 11, тим вища ймовірність збоїв, конфліктів цих програм.

  7. Слідкувати за актуальністю комплектуючих . Замість жорсткого диска для нормальної роботи Windows 10 або 11 потрібно придбати SSD.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.