Chrome та Edge гальмують на ПК з чіпами Intel Alder Lake. Як це полагодити?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Intel визнала проблему з деякими процесорами 12-го покоління, через яку браузери на движку Chromium відчутно гальмують під час роботи. Чіпмейкер вже опублікував інструкцію щодо її виправлення для власників «постраждалих» пристроїв.

Згідно з звітом компанії, на деяких ПК з інтегрованою графікою Intel UHD 770 проявляється помилка драйвера GPU, що викликає сильну затримку виведення (до 2 секунд) та «смикану» анімацію прокручування сторінок у браузерах Microsoft Edge та Google Chrome. Проблема пов’язана з надлишковим записом вмісту ОЗП у файл підкачування на основний пристрій зберігання даних.

Для виправлення ситуації вендор рекомендує оновити браузер і Windows, а також встановити актуальну версію графічного драйвера Intel. Крім того, може допомогти відключення апаратного прискорення у браузері та перехід з механічного жорсткого диска на твердотільний. Компанія зазначає, що падіння продуктивності стосується лише частини пристроїв з певними конфігураціями, і не завдає шкоди апаратному забезпеченню або цілісності даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.