Росіяни остаточно втратили Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У російському імпорті зростає частка ноутбуків без попередньої ОС. Про це повідомляє «Комерсант». 

Згідно з джерелом, серед усіх ноутбуків, ввезених до Росії у червні, близько 60% пристроїв приїхали без попередньої ОС. Ще навесні частка таких комп’ютерів становила 40%, а перші пару місяців 2022 року — всього 25%. Експерти прогнозують, що до кінця року обсяг ввезених ноутбуків-«пустушок» складе 80-90%. 

Імовірно, постачальники та імпортери закуповують ноутбуки без попереднього Windows, щоб заощадити і стримати цінник для кінцевого покупця. Різниця в ціні може сягати 10%. Представник «Ситилінка» зазначає: 

«Майже всі бренди ноутбуків, які представлені в Росії, пропонують версії без ОС. … Такі пристрої зручні для користувачів, тому що їх вартість нижча за аналогічні моделі з ОС, а покупець може самостійно вибрати зручний комплекс ПЗ». 
При цьому інший співрозмовник «Комерсанта» зазначає, що коли споживач купує ноутбук без попередньої ОС, у 80% випадків він ставить на нього саме зламаний софт. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше ми писали, що з Росії різко зросла кількість запитів на завантаження піратських версій Windows. Це пов’язано з тим, що Microsoft пішла з країни і негласно обмежила можливість завантажувати Windows з російських IP-адрес. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.