З липня WhatsApp заблокується на всіх iPhone та Android-смартфонах

Компанії з усієї земної кулі поступово відмовляються від підтримки старих застарілих рішень, і месенджер WhatsApp не став винятком із правил. Так, у Meta прийняли рішення про відключення старого ПЗ від доступу до своїх серверів. Для користувачів різних моделей телефонів від будь-яких виробників це означає, що користуватися месенджером більше не вийде. 

У такому разі, вже починаючи з 1 липня 2022 року, програмне забезпечення стане непридатним для використання, тому що при його запуску з’являтиметься повідомлення з інформацією про недоступність використання месенджера жодним чином на старих телефонах, що сильно застаріли. Не вдасться навіть прочитати листування з будь-ким, не кажучи вже про відправлення повідомлення, здійснення голосового дзвінка або передачу медіафайлу.

Майбутня подія торкнеться дуже і дуже багатьох людей, тому що в загальній сумарній складності WhatsApp користуються більш ніж 2,5 млрд людей по всій земній кулі, і серед таких багато хто використовує занадто старі моделі телефонів, на які встановлено занадто старе і занадто застаріле програмне забезпечення у плані операційної системи (прошивки). 

З використанням даного сервісу можна робити безліч дій, але всі з таких стануть недоступні користувачам мобільних пристроїв, що працюють на базі операційних систем Android 4.4 KitKat і iOS 11, а також будь-яких старіших. Якщо месенджер розпізнає, що телефон не відповідає мінімальним системним вимогам, з’явиться повідомлення про помилку. Вона почне з’являтися із 1 липня.

Саме тому, щоб не залишитися без доступу до цього ПЗ, слід переконатися, що на телефон встановлена ​​операційна система Android 5.0 Lollipop або iOS 12, або ще новіше. Тільки в такому випадку виявиться можливо продовжувати використовувати месенджер WhatsApp, використовуючи всі вбудовані в нього функціональні можливості без будь-яких обмежень, складнощів та труднощів. 

Таким чином, вже починаючи з 1-го липня десятки мільйонів людей втратять доступ до цього сервісу, причому рівно до тих пір, поки не виявиться виконана установка нової ОС. Чим новіше програмне забезпечення на мобільному пристрої, тим на кращий досвід користувача все можуть розраховувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.