Як швидко заблокувати або розблокувати інсталяцію оновлень Windows

Windows 10 і Windows 11 не дозволяють відключити скачування та встановлення оновлень через простий інтерфейс користувача. Це можна зробити відносно складними маніпуляціями (внесення змін до реєстру та системних утиліт, запуск команд через командний рядок тощо) або набагато простіше — за допомогою безкоштовної програми.

Програма Windows Update Blocker дозволяє лише за кілька кліків заблокувати перевірку оновлень Windows або розблокувати її назад. За бажанням, можна заборонити операційній системі вносити зміни в роботу служб, відповідальних за оновлення.

Завантажте Windows Update Blocker і розпакуйте архів в якусь папку (наприклад, Program Files). Запустіть файл Wub.exe або Wub_x64.exe. Ви можете змінити мову інтерфейсу (підтримується в тому числі російська мова).

Виберіть «Вимкнути оновлення», якщо вони не потрібні. Значок статусу зміниться на червоний щит із хрестом. Також доступна опція “Увімкнути оновлення”, коли вони включені – щит стає зеленим з галочкою.

Для надійнішого захисту від примусового увімкнення оновлень поставте галочку у опції «Захист установок служб», відкрийте «Меню» > «Параметри списку служб» і переконайтеся, що служби, які відповідають за оновлення, вимкнені та не запускаються автоматично.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.