“Режим інкогніто” в Google Chrome не такий і анонімний

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пошукова система Google збирає дані користувачів, які використовують режим інкогніто, заявив у четвер генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон, подавши доповнений позов проти підрозділу Alphabet Inc про захист приватного життя.

У січні Техас, Індіана, Вашингтон та округ Колумбія подали окремі позови проти Google до судів штатів у зв’язку з тим, що вони назвали оманливою практикою відстеження розташування, що порушує конфіденційність користувачів.

Заява Пакстона додає режим “Інкогніто” Google до позову. Режим інкогніто – це функція веб-браузера, яка, за словами Пакстона, передбачає, що Google не відстежуватиме історію пошуку або розташування користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У позові йдеться, що Google пропонує опцію “приватного перегляду”, яка може включати “перегляд дуже особистих веб-сайтів, які можуть вказувати, наприклад, історію хвороби, політичні переконання або сексуальну орієнтацію”. Але при цьому “насправді Google обманним шляхом збирає багато особистих даних, навіть якщо користувач увімкнув режим Інкогніто”.

У свою чергу Google заявила, що позов Пакстона знову “заснований на неточних твердженнях та застарілих заявах про наші налаштування”.

“Ми рішуче заперечуємо ці твердження і енергійно захищатимемося, щоб прояснити ситуацію”, – додали в компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.