Що таке WhatsApp Premium, чим він відрізняється від звичайного

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як сказав хтось розумний, якщо щось надається вам безкоштовно, то товар це ви. Повірити і тим більше глибоко усвідомити це твердження так з наскоку може бути досить складно. Хоча по суті нічого незбагненного в цьому немає. Безкоштовні послуги здебільшого щось рекламують — на тому й виживають. Але ж у WhatsApp жодної реклами ніколи не було. Так, був час, її поява в месенджері обговорювалося на найвищому рівні, але далі розмов справа не пішла. Невже Ватсап стане платним?

Чутки про те, що WhatsApp може стати платним, з’явилися понад рік тому. Facebook, якій належить месенджер, припустила запровадження плати за користування WhatsApp через обмеження iOS 14. Нібито заборона відстеження користувачів може призвести до зниження якості реклами, яку показує Facebook та інші сервіси компанії і яка є основним способом її заробітку.

WhatsApp стане платним?

Поки що у WhatsApp преміум тестують лише три ексклюзивні функції

Однак зараз, зважаючи на все, розмова про введення плати в WhatsApp вийшли на зовсім інший рівень. Більше того, у бета-версії месенджера вже навіть з’явилися згадки платної підписки, а значить, розробники прямо зараз тестують переваги преміум-доступу та опрацьовують додаткові функції, які зможуть отримати платні користувачі. Втім, нам з вами переживати точно нема про що.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp Premium — а саме так, зважаючи на все, називатиметься новий тариф, справді буде платним. Однак, підписатися на нього прості користувачі не зможуть, тому що він призначений виключно для корпоративних клієнтів. Тому у звичайній версії програми підписки не буде. Вона з’явиться лише в окремій версії клієнта під назвою WhatsApp Business , доступною за цим посиланням.

Переваги, які отримають передплатники преміального тарифу WhatsApp, поки що опрацьовуються. Проте на даний момент вже відомо про кілька привілеїв, доступних платним користувачам:

  • Підключення до 10 пристроїв до одного облікового запису;
  • створення коротких посилань на підключення до чату;
  • Можливість приховати номер телефону облікового запису.

Справді, поки що кількість платних фішок залишає бажати кращого. Незважаючи на те, що кожний з цих трьох привілеїв по-справжньому складно переоцінити, тому що всі вони стануть у нагоді корпоративним користувачам – особливо підключення до одного аккаунт 10 пристроїв відразу, – було б доречно включити в преміум-тариф Ватсапа щось ще, щоб виправдати необхідність оплачувати його.

Платний WhatsApp за підпискою

Втім, скільки коштуватиме WhatsApp Premium, поки що невідомо. Можливо, керівництво месенджера встановить регіональні або підвищуючі та знижувальні коефіцієнти залежно від активності або кількості пристроїв, що підключаються до одного облікового запису. Це було б цілком логічно, якщо комусь скажемо, ну потрібно підключати одразу 10 гаджетів, а можна обійтися 2-3 або хоча б 5.

Підписка WhatsApp Premium – це перша платна передплата на Ватсап за всю історію месенджера. Навіть спочатку, коли його ще не купив Facebook, WhatsApp не мав підписки, хоча і продавався за 0,99 долара в App Store та Google Play. Однак зараз, коли розробники зрозуміли, що вони мають що запропонувати корпоративним користувачам, вони вирішили монетизувати проект і почавши стягувати за його користування плату.

А тепер ще раз тезово, якщо ви не зрозуміли:

  • WhatsApp Premium – це платна підписка для корпоративних користувачів;
  • WhatsApp Business – це окрема версія WhatsApp для бізнесу , який через месенджер може надавати підтримку своїм клієнтам;
  • Для користувачів WhatsApp, як і раніше, залишатиметься абсолютно безкоштовним ;
  • У рядових користувачів теж з’явиться можливість підключати до одного облікового запису WhatsApp кілька пристроїв , але швидше за все їх кількість буде обмежена трьома: 2 смартфони та 1 комп’ютер;
  • Реклами в WhatsApp високо ймовірно теж не з’явиться, тому що користувачі негативно на це відреагували;
  • Користуватися WhatsApp можна буде так само, як і раніше, не побоюючись додаткових обмежень з боку розробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.