Windows 11 отримала дратівливе обмеження. Навіщо так робити?

Останнє оновлення Windows 11 дає сумісні комп’ютери обмеження, пов’язані з обліковим записом користувача. Про це написали у Windows Latest.

Згідно з джерелом, новий апдейт Windows 11 під номером 22H2 22616 видаляє можливість використовувати локальний обліковий запис користувача. На стартовому екрані налаштувань системи більше немає заповітної кнопки перемикання на локальний обліковий запис – тепер налаштувати комп’ютер і використовувати його без інтернету більше не вийде. Microsoft змушує створювати хмарний обліковий запис.

Варто відзначити, що це не перша спроба компанії позбавитися локальної обліку. Раніше подібна зміна торкнулася користувачів пакета Windows 11 Home, а тепер вона «наздогнала» власників Pro-версії системи. На даний момент можливість створити локальний обліковий запис зберігається тільки в Windows 11 Enterprise (корпоративна версія).

Правда, одна лазівка ​​все ще залишилася і в збірках Home/Pro. На етапі авторизації в хмарний обліковий запис можна ввести неіснуючі логін і пароль. У такому випадку система видасть помилку входу, після чого можна натиснути «Далі» та створити локальний обліковий запис. Проте все це більше схоже на «милиці». 

Окремо згадаємо, що оновлення вже налаштованої системи до Windows 11 22H2 не видалить ваш локальний обліковий запис. Однак якщо вам потрібно перевстановити систему, доведеться “перекручуватися”, щоб обійти прив’язку ОС до хмари Microsoft. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.