Критичні неполадки. Windows 11 масово ламає комп’ютери після оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно для Windows 11 вийшло оновлення під номером 22000.652 (KB5012643), яке встановлюється на комп’ютери автоматично. Воно було покликане покращити досвід використання ОС, проте натомість користувачі зіштовхнулися із цілком собі реальними проблемами та неполадками. 

Низка програм та ігор, у роботі яких використовується .NET Framework 3.5, тепер працюють некоректно. Так, програми вилітають, не запускаються і просто зависають, перестаючи відповідати та виконувати будь-які дії. Ця проблема широко обговорюється на форумах і її можна вирішити. 

Проте враховуючи той факт, що переважна більшість людей навряд чи захоче самостійно щось лагодити та виправляти, компанія Microsoft відкликала даний апдейт, тому на комп’ютери тих, у кого вона не встановилася автоматично, вона вже не прийде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі користувачі, чиї електронні пристрої встановили апдейт KB5012643, повинні видалити його самостійно в налаштуваннях операційної системи, після цього перезавантаження. У мережі також є скарги на роботу додатків, в яких використовуються компоненти Windows Communication Foundation (WCF) і Windows Workflow (WWF). 

Користувачам вдалося вирішити цю проблему через виконання ряду команд у командному рядку, але це може призвести до інших неполадок у роботі інших компонентів, тому найкраще просто видалити оновлення з Windows Update, де воно міститься. Головне не переплутати його з іншими оновленнями, щоб не виникло жодних додаткових проблем. Оновлення видаляється без втрати особистих даних, тому щодо цього можна не турбуватися.

В даний час американська корпорація Microsoft вже працює над новим оновленням, яке повною мірою вирішить цю проблему з .NET Framework 3.5 та іншими компонентами, знову повернувши нормальну працездатність усім комп’ютерам на базі Windows 11. воно встановиться автоматично, після чого проблема вирішиться сама собою, принаймні теоретично все має статися саме так. 

Подібна проблема, безумовно, відіб’є у багатьох людей бажання в перших рядах встановлювати апдейти для ОС, а багато хто так і зовсім захочуть відключити автоматичне оновлення, адже навряд чи комусь хочеться прокинутися вранці в понеділок і виявити, що програмне забезпечення для виконання будь-яких робітників завдань перестало нормально працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.