У браузері Edge з’явився вбудований VPN-сервіс

Новий сервіс Microsoft Edge Secure Network став альтернативою стороннім VPN для шифрування трафіку та приховування свого розташування. Його вже можна випробувати в дії при використанні Dev-складання Edge – правда, з деякими обмеженнями.

За заявою розробників, при включенні нової функції трафік у Microsoft Edge перенаправляється через зашифрований тунель, створюючи безпечне з’єднання навіть при використанні незахищеної URL-адреси, що починається з HTTP. Це дозволяє уникнути відстеження за допомогою трекерів. Крім того, браузер змінює дані про IP-адресу та розташування на близькі до регіональних, але не відповідні фактичним.

Наразі фірмовий сервіс доступний лише у тестовому складання Edge на каналі Dev та надає 1 ГБ трафіку на місяць. Особисті дані під час використання VPN браузер очищає кожні 25 годин. Варто відзначити, що функція активується тільки при вході в обліковий запис Microsoft, до якої, зважаючи на все, прив’язується «лічильник». Відомо, що новий сервіс працює на базі платформи Cloudflare.

Очікується, що пізніше компанія представить комерційну версію Microsoft Secure Edge Network з кількома тарифами для різних обсягів трафіку, але дата її появи в стабільній версії браузера поки що невідома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.