Як перекласти повідомлення у Telegram та що робити, якщо переклад не працює

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мабуть, немає іншого месенджера, який міг би порівнятись за функціональністю з Telegram. Канали, реакції, боти, окремі вкладки, власне хмарне сховище без обмежень за обсягом, чого тут тільки немає. Але розробники не зупиняються на досягнутому та постійно додають щось нове. Навіть коли вже, здавалося б, додавати нічого, команда Павла Дурова доводить нам, що немає меж досконалості. Інша справа, що багато хто з нас навіть не підозрює про частину доступних можливостей, які нам пропонує Телеграм. Наприклад, функція перекладу повідомлень .

Як не дивно, але переведення повідомлень у Telegram з’явилося не сьогодні. Просто коли це сталося, чомусь ніхто не приділив цьому особливу увагу. А оскільки нововведення ще й доводилося примусово включати навіть ті, хто про нього знали, або не захотіли розбиратися в способі активації, або не змогли цього зробити. Однак було б безглуздо пускати праці розробників за вітром. Тому сьогодні ми розберемося, як переводити повідомлення в телеграми буквально в пару натискань.

Як увімкнути перекладач у Telegram

  • Запустіть програму Telegram у себе на iPhone;
  • Відкрийте «Налаштування» та перейдіть до розділу «Мова»;
  • Увімкніть параметр “Показати кнопку “Перекласти”;
  • Відкрийте вкладку «Не перекладати» та зніміть усі галочки;
  • Тепер відкрийте будь-який чат або канал, натисніть повідомлення, яке хочете перекласти, і утримуйте;
  • У вікні виберіть «Перевести», уточніть параметри перекладу та отримайте готовий результат.

Готовий переклад повідомлення з’явиться у спливаючому вікні. У верхній частині буде розміщено текст вихідного повідомлення, а під ним — переведений варіант. Однак це ще не все. Якщо потрібно, ви зможете прослухати, як переведене повідомлення звучало іноземною мовою. У нижній частині вкладки буде доступна кнопка копіювання перекладу, а ще нижче – можливість змінити мову на будь-який з десятків інших, що доступні в Telegram.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За умовчанням, якщо текст повідомлення написаний українською мовою, Telegram перекладатиме його англійською. Саме за тим і потрібна кнопка зміни мови. Але якщо вихідне послання наведено будь-якою іншою мовою, цільовою буде мова, встановлена ​​в месенджері за замовчуванням. Допустимо, сам Telegram у мене перекладено російською мовою. Відповідно, його сервіс і сприйматиме як рідного. Але, якщо месенджер працює англійською, всі повідомлення будуть перекладатися англійською.

Переклад повідомлень у Telegram

Цілком можливо, що ви, перейшовши в розділ «Мова», виявите, що функція перекладу вже включена. У мене, наприклад, саме так і було, але Telegram у принципі не пропонував мені можливість перевести повідомлення будь-якими мовами. Ми в редакції не зрозуміли чому так відбувається, тому списали все на баг. Тим більше, що якщо вимкнути функцію перекладу і включити її наново, все починає працювати як треба.

До якості перекладу , за великим рахунком, претензій немає. Є інформація, що Telegram використовує API Google Перекладача , тому великі повідомлення, в яких дано контекст – наприклад, новини або цілі публікації – він перекладає дуже добре, не допускаючи помилок. Але якщо це короткі повідомлення, в яких немає контексту, переклад буде гіршим. Сервіс досить сильно помиляється, тому що йому банально нема за що «зачепитися» при інтерпретації.

Перекладач у Telegram працює скрізь: і в чатах, і в групах, і каналах. Це дуже зручно, тому що сьогодні багато хто використовує цей месенджер як основну інформаційну платформу, воліючи споживати новини та аналітику по поточній ситуації саме тут. Але оскільки далеко не всі в Telegram пишуть відразу російською, можливість перекладу тексту на рідну мову може знадобитися для правильного розуміння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.