WhatsApp перестане працювати на застарілих версіях Android та iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Месенджер WhatsApp пропонує всім користувачам просто приголомшливий користувальницький досвід, і такий гарантовано всіх влаштовує, тому що інакше аудиторія цього програмного забезпечення не досягла б позначки в 2,4 млрд осіб, всі з яких на постійній основі користуються даним сервісом, тим самим знаходячи його, ймовірно, найкращим серед усіх існуючих на ринку. Однак вже дуже скоро дуже і дуже багато людей втратять доступ до даного програмного забезпечення, використовувати яке абсолютно ніяк виявиться неможливо. Подібна подія, безумовно, всіх просто шокує, але важливо знати про те, що буде, щоб не втратити можливість користуватися цим програмним забезпеченням. Розробники вирішили відмовитись від підтримки застарілих версій операційних систем Android та iOS.

Таким чином, якщо на мобільний пристрій встановлена ​​дуже стара версія операційної системи, надалі користуватися месенджером стане неможливо. У такому разі відразу після запуску програми користувач отримуватиме повідомлення з помилкою, а підключення до серверів WhatsApp не відбудеться. Через це виявиться неможливо не тільки надіслати комусь повідомлення, але ще й вчинити будь-які інші дії, тому що всі такі виявляться недоступними в повному обсязі. Користуватися месенджером стане неможливо на будь-яких моделях мобільних пристроїв, що працюють на базі операційних систем Android 4.4 Kit Kat та iOS 9, а також будь-яких старіших. Потенційно більш ніж 26 млн людей через таку подію можуть втратити доступ до месенджера.

Вже з 1 травня 2022 року мінімальними версіями ОС для запуску WhatsApp стануть Android 5.0 Lollipop та iOS 10, тоді як на будь-яких старіших використовувати цей месенджер стане неможливо. Якщо оновити операційну систему на телефоні неможливо з будь-яких причин, завжди можна купити новий мобільний пристрій, тим більше що в даний час на ринку повно моделей від різних виробників, включаючи Apple, Google. OnePlus, Vivo, Xiaomi, Realme, Oppo і від багатьох інших брендів. Дізнатися версію встановленої на телефон ОС можна в налаштуваннях, відкривши такі на мобільному пристрої і перейшовши в розділ «Про телефон», де зазвичай вказана точна версія Android або iOS, залежно від моделі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.