Чому Microsoft не випустила Windows 9

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У далекому вже 2013 Microsoft представила нову ОС – Windows 8.1. Логічно, що наступна версія мала називатися Windows 9. Але натомість редмондці представили Windows 10.

Чому IT-гігант вирішив відмовитись від цілком логічного неймінгу, перестрибнувши через «дев’ятку»? Тому є одразу кілька пояснень.

По-перше, Windows 8 і 8.1 викликали надто багато невдоволення та суперечок. У результаті перейшовши з 8.1 на 10, компанія показала, що вона зробила величезну роботу, як би сумісивши відразу дві нові версії в одній.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-друге, в Microsoft всерйоз розглядали варіант для того, щоб назвати нову ОС Windows One. Таким чином, компанія планувала продемонструвати, що це буде єдина система для комп’ютерів, смартфонів та ігрових консолей.

Але цьому завадило минуле корпорації – вона вже мала Windows 1.0. І вихід Windows One міг спричинити певну плутанину серед користувачів. Тому було вирішено додати до одиниці нуль та отримати Windows 10.

По-третє, ходять розмови, що свою роль зіграло і те, що 9 — нещасливе число в Японії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.