Програми

Збій у WhatsApp призвів до витоку листування всіх користувачів в інтернет

Share

Месенджер WhatsApp користується просто колосальною популярністю по всій земній кулі, тобто дуже і дуже багатьом ним активно користуються, знаходячи це програмне забезпечення найкращим і найпривабливішим серед усіх існуючих на ринку. З його допомогою можна обмінюватися текстовими повідомленнями, здійснювати голосові дзвінки, пересилати медіафайли, ділитися місцем розташування, спілкуватися в групових чатах, телефонувати по відеозв’язку і робити багато іншого, не відчуваючи при цьому жодних обмежень, труднощів і складнощів. Донедавна про подібне все і кожен могли лише мріяти, але тільки не тепер, оскільки з недавніх пір справи зовсім інакше, ніж раніше.

Це програмне забезпечення користується вкрай широкою популярністю по всій земній кулі, тобто дуже і дуже багато людей ним активно користуються, знаходячи це програмне забезпечення найкращим і найбільш привабливим серед усіх тих, які так і зовсім тільки існують на ринку. Однак трапилося несподіване, тому що нехай особисті дані всіх користувачів начебто і захищені з використанням подвійного шифрування даних, але особисте листування всіх користувачів в результаті збою в роботі WhatsApp потрапило в інтернет, у зв’язку з чим усі бажаючі можуть ознайомитися з нею. На практиці це означає, що будь-яка стороння людина може переглянути, кому, коли і яке конкретно повідомлення надсилала та чи інша людина.

Месенджер WhatsApp випадково виклав листування користувачів у вільний доступ, а сталося це через збій у роботі такої функції, як «Прямий зв’язок». Щось пішло не так, у зв’язку з чим будь-яка стороння людина може переглянути чуже листування, повною мірою її вивчивши. Прочитати чуже листування, як виявилося, простіше просто, тому що для цього необхідно лише перейти за посиланням https://wa.me/, підставивши в її кінець номери телефону тієї людини, повідомлення якої хочеться прочитати. Не можна не помітити, що подібним чином можна тільки прочитати листування, тоді як переглянути медіафайли аж ніяк не представляється можливим. Залишається вірити, що адміністрація месенджера отримає урок із цієї ситуації і в майбутньому нічого подібного вже не повториться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: WhatsApp
  • Останні записи

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024

    Google випустила Pixel Tablet без док-станції

    Google не стала змінювати дизайн або «начинку» Pixel Tablet: користувачів все також зустрічає металевий корпус…

    08.05.2024

    Sennheiser випустила TWS-навушники з шумозаглушенням та еквалайзером

    Sennheiser презентувала нову модель бездротових навушників Accentum True Wireless ANC. За словами виробника, пристрій пропонує…

    08.05.2024