Windows 11 отримав найбільше оновлення. Додана підтримка програм Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Починаючи з 26 січня 2022 року, всім охочим доступне найбільше оновлення для Windows 11, встановити яке на свої електронні пристрої вже можуть учасники програми доступу Windows Insider. Апдейт став найбільшим серед усіх тих, що Microsoft випускала для цієї платформи.

Він відчутно підвищує швидкість роботи, впроваджує раз нових функцій, враховує побажання та запити користувачів, а також, крім того, він приносить разом із собою нативну підтримку програм Android. Завдяки співпраці Google і Microsoft вдалося зробити так, щоб всі користувачі нової «вінди» змогли запускати програми та ігри, створені для «зеленого робота», після чого такими активно користуватися і не відчуваючи при цьому жодних труднощів і обмежень.

Користувачі можуть встановлювати програми як через магазин Microsoft Store, куди їх поступово додавати, так і у вигляді звичайних файлів з розширенням APK. Їх запуск відбуватиметься із використанням нативних компонентів, у розробці яких брала участь Google. Подібна співпраця вигідна обом компаніям, тому що перша зможе підвищити популярність своєї операційної системи, а друга почне заробляти більше, оскільки вона отримує гроші від реклами, яка показується в програмах та відеоіграх.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іншими словами, все у плюсі. Нативна підтримка програм від Android буде працювати на всіх пристроях, здатних працювати на Windows 11, тобто наявність будь-яких додаткових модулів або елементів не потрібно.

Також найбільше оновлення для нової «вінди» містить у собі оновлені додатки «Блокнот» та «Медіаплеєр», зовнішній вигляд та оформлення яких переробили у відповідність до запитів та побажань користувачів. Багато елементів меню та елементів панелі керування будуть змінені, щоб зробити їх більш простими та зрозумілими для всіх користувачів.

Повного переліку змін у новому збиранні Windows 11 розробники не розкривають, а з’явиться він лише тоді, коли вийде фінальна версія цього апдейту для всіх та кожного. Відбутися реліз має у березні-квітні 2022 року, тобто за кілька місяців. Для всіх користувачів ліцензійної одинадцятої «вінди» такий апдейт виявиться повністю безкоштовним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.