Названі можливості Viber, про які не всі знають

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Viber, WhatsApp, Telegram та інші месенджери увійшли в наше життя і стали частиною онлайн-спілкування. Яка з двох форм сьогодні популярніша – соціальні мережі чи месенджери – ми думати не будемо. Але останні ми дійсно полюбили, тому розробники один перед одним вигадують для нас дедалі нові моделі спілкування.

Як правило, ми використовуємо основні функції цих додатків, тобто листуємося в чаті, ведемо відео-розмови, надсилаємо різноманітні інформацію і т.д. Але мало хто цікавиться, що у месенджерах є багато додаткових зручних функцій, крім очевидних. Вони призначені для того, щоб полегшувати наш побут.

У цій статті ми наведемо додаткові можливості месенджерів на прикладі Viber.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мої нотатки, або чат із самим собою

Перебувають «Мої нотатки» у списку чатів і виглядають як розмова із самим собою. У ній Ви можете записувати всю необхідну інформацію. Це можуть бути нагадування про важливі справи, списки покупок, цитати, відібрані та необхідні для роботи фото, записані голосові повідомлення, різноманітні відео-, аудіо-файли, текстові документи тощо. Функціонал чату з собою такий самий, як і чат з іншими людьми.

У «Моїх нотатках» повідомлення автоматично перетворюються на пункти. Після того, як Ви виконаєте щось зі списку, або записана інформація втратить актуальність, її можна легко видалити. При цьому блокнот буде акуратно не засмічений, чого не можна сказати про паперові записники.

Функція групових дзвінків

Вона полягає у можливості розмовляти одночасно з багатьма людьми. Причому без паролів та встановлення будь-яких програм. Ви просто запрошуєте до групи користувачів Viber, з ким хочете говорити та включати дзвінок.

Необхідність спілкування особливо гостро ми всі відчули в карантинних умовах. Тому групові розмови в цей період набули неабиякої популярності. Функція дуже зручна та приємна.

Адже дає нам можливість побачитися та поговорити з рідними, які перебувають за тисячі кілометрів, які розкидані по всьому світу та розлучені з нами рамками пандемії.

Але, погодьтеся, подібна функція Viber потрібна не тільки для особистих розмов. Групові дзвінки набули популярності і при вирішенні робочих питань – для проведення лекцій, робочих нарад, вебінарів та інших ділових розмов, коли не потрібно по черзі дзвонити кожному працівникові і повторювати те саме, а є можливість зібрати всіх разом і один раз донести інформацію.

З огляду на свою актуальність, Viber цю функцію постійно вдосконалює. Сьогодні брати участь у групових розмовах можуть одночасно 35 людей.

Перекладач у чаті

Ми вважаємо, що переклад тексту іншою мовою в режимі «тут і зараз» також є дуже зручною додатковою можливістю Viber. Установки програми дозволяють активувати функцію автоматичного перекладу. Для цього виберіть «Параметри» – «Виклики та повідомлення», а в цьому розділі активуйте «Переклад повідомлень». Якщо Ви хочете лише іноді користуватися перекладачем, просто затисніть необхідне повідомлення і виберіть “Перевести” в меню програми.

Функція дозволяє нам подолати мовний бар’єр при спілкуванні та набула також популярності за часів пандемії. А вивчення мови, яку Ви завжди планували і якої ще не дійшли руки, тепер можна робити за своїм графіком, не маючи при цьому незручностей у спілкуванні.

Підтвердження офіційних сторінок брендів

Viber завжди працював на користь своїх користувачів і продовжує це робити далі. Дві наступні додаткові функції свідчать про це.

Перша перевірка дійсності офіційних сторінок виробників товарів. Ця функція захищає нас, користувачів, від придбання підробок та копій брендів. Адже всі ми сьогодні любимо регулярно отримувати інформацію про новинки та знижки. Для безпеки сторінки брендів проходять верифікацію у Viber та отримують позначку у вигляді блакитної галочки поруч із назвою акаунта. Після такої перевірки програми, ми можемо бути впевнені, що маємо справу з офіційною сторінкою бренду.

Якщо ви сумніваєтеся в оригінальності бренду, ви завжди можете заблокувати такий чат-бот та повідомити про це службу підтримки Viber. Після вашої заяви вони проведуть перевірку. Подібним чином Viber виробляє щоденний моніторинг груп та відслідковує та блокує шахраїв.

Зниклі повідомлення

Захист вашої конфіденційності є ще однією функцією, яка говорить про те, що Viber дбає про своїх користувачів.

Адже існують такі особисті листування, про які ми не хочемо, щоб довідалися треті особи. І це стосується не лише нашого особистого життя, а й роботи. Для цього Viber зробив функцію “Зникаючих повідомлень”. Завдяки їй у Вас є можливість, щоб повідомлення зникали тут же під час листування або зберігалися в чаті недовго. Для активації функції в установках самостійно встановіть таймер на термін від 10 секунд до 24 годин (на Вашу думку). Тепер, при листуванні, саме стільки часу зберігатимуться ваші повідомлення, а далі зникатимуть.

Додатково програма відстежує та повідомляє Вас, якщо співрозмовник встиг за цей час зробити скрін Вашого з ним чату. Приємно, коли месенджер так дбає про нашу безпеку користування.

Чат-боти та спільноти за інтересами

Вони полегшують нам життя і несуть багато інформації. Це свого роду інформативні групи, створені за різними інтересами. Від функціональних до суто розважальних.

Підписавшись на певні тематики, Ви можете знайти корисну інформацію щодо пошуку роботи або вигідних пропозицій на подорожі від туроператорів, або інформацію про комунальні послуги тощо.

Також існують чат-боти за Вашими уподобаннями та хобі. Наприклад, канали з новинами, музичні чати, на тему езотерики, криптовалют, вивчення іноземних мов та багато іншого. Для пошуку необхідного чат-бота у пошук Viber введіть його назву або тему, яка Вас цікавить і програма видасть список чат-ботів за запитом. Далі вибираєте того робота, який Вас найбільше зацікавив і підписуєтеся на нього. Після цього ви регулярно отримуватимете повідомлення про новини.

Якщо ж інформація стає для Вас надто докучливою, у Viber існують функції відключення звуку при повідомленнях або відключення отримання нових повідомлень з чату. При цьому ви залишаєтеся підписані на чат і маєте всю попередню інформацію з нього. Чат-боти також проходять верифікацію Viber та отримують позначку у вигляді галочки блакитного кольору поруч із назвою. Так само, як і сторінки брендів.

Крім чат-ботів, існують у Viber спільноти за інтересами, різні групи та канали. Деякі з них працюють у зв’язці із чат-ботом. Групи можуть бути інформативними, функціональними або розважальними, також є торгові сторінки. Після того, як Ви підпишетесь на деякі з них, алгоритм Viber вивчить Ваші інтереси і періодично пропонуватиме Вам інші групи за улюбленими тематиками.

Ми вважаємо, що завдяки інформації, описаній у цій статті, Ви зможете ширше використовувати можливості Viber і робити своє життя легшим та приємнішим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.