У WhatsApp почали блокувати групи за передрук новин з газет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видавнича група DB Corp Ltd подала скаргу до суду Делі проти десятків людей, які, як стверджується, незаконно розповсюджували її публікації через WhatsApp. Повний розгляд справи відбудеться наступного року, а поки що WhatsApp зобов’язаний видалити або заблокувати групи, що порушують авторські права.

DB Corp Ltd, найбільша в Індії група газет. Компанія випускає п’ять газет спільно з 61 редакцією, але коли люди незаконно розповсюджують її цифровий контент в Інтернеті, її дохід опиняється під загрозою, стверджує видавець.

Відповідно до DB Corp, частина подібних випадків відбувається у WhatsApp, де у спеціальних чатах люди діляться газетами та журналами без дозволу. В результаті компанія подала позов про судову заборону, яка не дозволить WhatsApp і більш ніж 80 іншим відповідачам порушувати її права через платформу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

DB Corp пропонує свій контент через офіційні сайти, де використовується модель передплати.

30 серпня 2021 року DB Corp повідомила WhatsApp про “групи-порушники” і попросила видалити їх. WhatsApp відхилив запит і повідомив DB Corp, що діятиме лише у відповідь на ухвалу суду.

Суд переконався, що докази вимагають заборони. Суддя виніс ухвалу, яка зобов’язує WhatsApp видалити або заблокувати ці групи, зазначені DB Corp. WhatsApp було дано сім днів на виконання вимог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.