Google випустила екстрене оновлення для браузера Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відтепер усі користувачі можуть інсталювати оновлення для Google Chrome, яке закриває вразливість нульового дня. 

Така була виявлена ​​на початку грудня, дозволяючи обійти будь-яку систему захисту цього програмного забезпечення та отримати повний необмежений доступ до будь-яких даних користувача, в тому числі до історії браузера, до логін і паролів, до банківських реквізитів та інших відомостей, що зберігаються в цьому браузері.

Цю вразливість вже почали використовувати деякі зловмисники, тому творці браузера радять якнайшвидше встановити апдейт, не зволікаючи жодної секунди. В іншому випадку існує висока частка ймовірності, що особисті дані потраплять до рук третіх осіб.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апдейт носить статус термінового екстреного, яке установка можлива без необхідності перевстановлювати браузер. Для цього достатньо зайти в налаштування браузера Google Chrome на комп’ютері, після чого натиснути на кнопку «Перевірити оновлення» та погодитись з пропозицією встановити складання 96.0.4664.110. 

Вона вже доступна на платформах Windows, MacOS та Linux. У випадку зі смартфонами та планшетами, користувачі можуть встановити апдейт через Google Play або App Store, залежно від встановленої на пристрій операційної системи. Цей апдейт закриває вразливість CVE-2021-4102 у движку JavaScript Chrome V8, користуючись якою хакери завдають непоправної шкоди користувачам, отримуючи необмежений доступ до будь-якої інформації з інтернет-браузера.

Крім того, це оновлення закриває чотири інші вразливості, але вже менш значущі і на порядок менш небезпечні. Компанія Google закрила всі виявлені проломи в захисті максимально швидко, тому що на виявлення проблеми та її усунення у неї пішло менше тижня. 

Нова збірка Chrome доступна користувачам по всьому світу, а її встановлення займає лічені секунди. Але після інсталяції оновлення браузера буде потрібно його перезапустити, тому всі вклади доведеться закрити та відкрити заново. Нехай установка такого роду екстреного оновлення і може завдати деякі незручності, проте з такими краще змиритися і зробити інсталяцію свіжого складання інтернет-браузера якнайшвидше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.