Програми

Заблокується у всіх: WhatsApp оголосив про найважливіше рішення

Share

За допомогою наскрізного шифрування даних, принаймні, як запевняє компанія Meta (раніше Facebook), захищені як текстові повідомлення, так і всі дзвінки, у тому числі відеодзвінки з використанням відеозв’язку. Тим не менш, існує спосіб третім особам отримати доступ до чужого листування, зробивши це без особливих складнощів. Події такого роду з боку третіх осіб, що, очевидно, можуть призвести до вкрай неприємних наслідків для кожного. 

Провиною всьому є старі версії операційних систем, у яких міститься чимало різних проломів у захисті. Використовуючи інформацію про вразливість, треті особи можуть отримати доступ до чужих особистих даних, після чого використовувати такі у своїх особистих цілях, наприклад, для шантажу або крадіжки грошей з банківських карток.

Щоб не допустити нічого подібного, як стало відомо, месенджер WhatsApp заблокується у всіх користувачів, які використовують занадто старі версії операційних систем на своїх смартфонах. Подібне найважливіше рішення дозволить захистити переважну більшість людей, які використовують це програмне забезпечення, від вкрай неприємних наслідків та проблем, які вони можуть отримати у разі витоку цінних даних. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як вдалося з’ясувати, вже в другій половині 2022 року використовувати дане ПЗ стане заборонено на будь-яких моделях смартфонів, незалежно від виробника, якщо вони працюють під управлінням операційної системи Android 5.0 Lollipop або iOS 10, або будь-якої ще більш старої.

Мінімальними версіями операційних систем для запуску WhatsApp стануть такі операційні системи як Android 6.0 Marshmallow та iOS 11, тому слід переконатися в тому, що телефон задовольняє мінімальним вимогам. В іншому випадку можна втратити доступ до WhatsApp, причому так, що користуватися цим програмним забезпеченням якимось чином надалі виявиться абсолютно неможливо. 

Щоб не втратити доступ до нього потрібно оновити ОС до відповідної мінімальної, як мінімум. Або слід подумати про покупку нового смартфона. В іншому випадку, якщо нічого з цього не зробити, можна залишитись без можливості використовувати месенджер будь-яким чином, оскільки при спробі підключитися до серверів компанії буде з’являтися повідомлення про помилку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: WhatsApp
  • Останні записи

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024