Microsoft вирішила повернути звичний «синій екран смерті» у Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft вирішила знову змінити “екран смерті” у Windows 11 – в оновленні, яке має вийти з дня на день, від чорного кольору відмовляться на користь класичного синього.

Спочатку компанія змінила дизайн, щоб він більше відповідав новому стилю Windows 11. Чому зміни відмовилися, незрозуміло. Журналісти The Verge вважають, що «чорний екран смерті» почав злити системних адміністраторів, які намагаються розібратися з проблемами ПК віддалено — із синім кольором все зрозуміло, а коли користувачі кажуть, що у них чорний екран, це насамперед викликає асоціацію з проблемами монітора. , а чи не системи. 

Зміна кольору була першим великим оновленням з тих пір, як Microsoft додала до помилки сумний смайлик у Windows 8 у 2012 році та QR-код у 2016-му. Спочатку BSOD (Blue Screen of Death) з’явився у Windows 3.0, щоб допомогти виявити причини збою в роботі операційної системи та усунути їх.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Екран смерті” відображається, якщо виникла критична помилка, що заважає запуску та функціонуванню ОС. На ньому можна подивитися код помилки і перейти до довідкової інформації, відсканувавши QR-код.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.