Одноразова ОС: нову Windows 11 SE не можна перевстановити після видалення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому компанія Microsoft представила спрощену версію операційної системи Windows 11, орієнтовану на недорогі ноутбуки для школярів та студентів – Windows 11 SE .

Через деякий час після анонсу Microsoft опублікувала документацію, що більш повно розкриває різницю між Windows 11 SE та іншими версіями Windows, включаючи Windows у S-режимі .

На відміну від минулих спроб Microsoft скласти конкуренцію Chrome OS, Windows 11 SE – це не просто версія Windows з дешевшою ліцензією або урізана варіація, в якій працює менше програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Windows 11 SE за замовчуванням зберігає всі файли (включаючи інформацію профілю користувача) в облікові записи учнів на OneDrive, з неї видалені деякі стандартні функції Windows 11, щоб позбавитися від факторів, що «відволікають» у навчальному процесі. Також Windows 11 SE краще працює на дешевих та малопотужних пристроях.

Операційна система надає адміністраторам контроль над додатками та розширеннями браузера, які можна встановити та запустити через Microsoft Intune.

При цьому Microsoft уточнює, що придбати Windows 11 SE окремо і встановити її на шкільні комп’ютери чи ноутбуки не вдасться. Єдиний спосіб отримати Windows 11 SE – це купувати ноутбуки з вже встановленою Windows 11 SE .

Більше того, якщо на ноутбук з Windows 11 SE інсталювати іншу ОС, наприклад, Windows 10 або Windows 11, то згодом перевстановити Windows 11 SE на нього вже не вийде.

Аналогічно Microsoft ліцензує Windows 10 і Windows 11 для ARM – ці версії доступні на новому устаткуванні в попередньо встановленому вигляді, для них не можна купити окрему ліцензію і встановити, наприклад, на Raspberry Pi або на Mac на основі фірмової SoC Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.