Microsoft готує спрощену версію Windows 11 SE для дешевих ноутбуків

Компанія Microsoft зараз готується до випуску фірмового недорогого ноутбука серії Microsoft Surface, орієнтованого на конкуренцію із хромбуками на основі ChromeOS. І спеціально для таких ноутбуків створюється спрощена версія операційної системи Windows 11 SE.

Про це розповів оглядач Зак Боуден (Zac Bowden) з Windows Central, який частенько дає цікаву, підтверджену згодом інформацію про Windows та інші продукти Microsoft.

Як зазначає Боуден, новий Microsoft Surface призначений для учнів середніх шкіл та орієнтований на нижчий ціновий сегмент. Ноутбук під умовною назвою Surface Laptop SE оснащений процесором Intel Celeron N4120, 8 ГБ оперативної пам’яті та 11,6-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 1366 x 768 пікселів. Для портів передбачено один USB Type-A, один USB Type-C, роз’єм для навушників 3,5 мм.

Windows 11 SE розглядається як можлива відповідь Microsoft на Chrome OS. Оскільки Windows 11 значно піднімає планку системних вимог більшості ПК, спеціалізована версія може забезпечити надійну роботу на ноутбуках початкового рівня.

Згідно з джерелами Боудена, пристрій переважно вже доопрацьований, і Microsoft планує анонсувати його до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.