Windows 11 виводить темний режим на новий рівень

Користувачі Windows 11 помітили різницю в звуках повідомлень між світлим і темним режимами нової операційної системи.

Компанія Microsoft підтвердила це спостереження в заяві для BleepingComputer, сказавши, що вона навмисно зробила звуки повідомлень, що відтворюються в темному режимі, більш спокійними і м’якими, ніж під час перебування комп’ютера в світлому режимі.

Компанія Microsoft недавно підтвердила, що вона зосередилася на тому, щоб “зробити технологію спокійною”, замінивши звуковий режим Windows 11 в темному режимі на більш приглушений. Системні звуки в темному режимі більш спокійні і м’які, з “більш округлої довжиною хвилі” в порівнянні зі звуками попереджень в Windows 10 і світлому режимі в Windows 11.

У компанії вважають, що “звуки Windows 10 були різкими, буквально створювалися за допомогою різких довжин хвиль. У Windows 11 ми зосередилися на тому, щоб зробити технологію спокійною. Щоб зробити це, нам потрібно було переглянути наш звуковий лад, щоб він також був спокійним “. Вони зробили звуки світлого режиму чіткими і гучними, а звуки темного режиму були придушені і стримані. “Нові звуки мають набагато більш округлу довжину хвилі, що робить їх більш м’якими, щоб вони як і раніше могли запобігати / сповіщати вас, але не були гнітючими”, – додали в компанії.

Ви можете задатися питанням, чому компанія просто не застосувала більш спокійні звуки як до світлого, так і до темного режиму, якщо вони вважають їх більш заспокійливими. Microsoft відповіла на це питання: “Ми ввели опції світлих і темних звуків, щоб люди, які погано бачать або не бачать, могли сприймати світлі і темні теми на слух. Тематичні звуки підвищують продуктивність, відповідаючи вашому стилю роботи через тему. Темні звуки допомагають вам зосередитися, а світлі звуки забезпечують постійну активність “.

Яка б не була справжня причина змін, компанія не помилилася у своєму підході. М’які звуки надають більш заспокійливу дію, ніж різкі і гучні.

Доступ до звуків світлого режиму можна отримати в папці C: WindowsMedia, як і в Windows 10. Щоб отримати доступ до звуків темного режиму, потрібно заглянути в нову папку C: WindowsMediadm.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.