AMD порадила не оновлюватися на Windows 11: продуктивність ПК падає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

AMD порекомендувала не оновлювати на Windows 11 комп’ютери з її процесорами – через низку помилок продуктивність в додатках і іграх може помітно знизитися.

Проблемі піддаються всі процесори Ryzen, для яких була заявлена ​​сумісність з новою операційною системою. У їх число увійшли моделі серій Ryzen 3000, Ryzen 4000 і Ryzen 5000 на архітектурі Zen 2 і Zen 3. 

Компанія розповіла, що Windows 11 призводить до збільшення затримки кешу L3 в три рази. Через це продуктивність в більшості додатків падає на 3-5%, а в деяких іграх – на 10-15%. Крім того, AMD знаходить неправильний роботу механізму Collaborative Processor Performance Control (CPPC2), який в поєднанні з планувальником Windows повинен перенаправляти потоки на найпотужніші ядра. Найбільш помітно це впливає на швидкодію процесорів з вісьмома або більше ядрами і TDP від ​​65 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

AMD і Microsoft заявили, що вони активно досліджують помилки і шукають способи їх вирішення в оновленні Windows 11. Апдейт повинен бути готовий до кінця цього місяця. Також в розробці знаходиться новий драйвер, який повинен забезпечити правильну роботу CPPC2.

Користувачам порекомендували не поспішати з переходом на Windows 11. А тим, хто вже зіткнувся з падінням продуктивності, AMD порадила відкотитися на Windows 10. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.