Більшість ПК не готові до Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після перевірки понад 30 млн ПК на сумісність із Windows 11 понад 55% виявилися не готовими до оновлення, оскільки не відповідають мінімальним системним вимогам від Microsoft, повідомила бельгійська компанія Lansweeper.

Що сталося

5 жовтня повинна вийти Windows 11. В Lansweeper перевірили понад 30 млн ПК з 60 000 організацій у всьому світі на сумісність із новою ОС і виявили, що понад 55% комп’ютерів не відповідають достатньо високим системним вимогам Microsoft.

У комп’ютерах є три критично важливі компоненти для можливості оновлення Windows — операційна пам’ять, центральний процесор і пристрій безпеки ТРМ:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Найбільш «вразливий» компонент — процесори. Перелік підтримуваних процесорів можна знайти на сайті Microsoft.
  • Необхідні 4 ГБ оперативної пам’яті є на 91,05% пристроїв.
  • Робочий модуль TPM відповідав вимогам лише на 52,55% ПК.

Які ПК все ж таки готові до оновлення

Для встановлення Windows 11 пристрої повинні мати 1 ГГц (або швидше) процесор із двома або більше ядрами на 64-розрядному процесорі або SoC. Також потрібні 4 ГБ оперативної пам’яті та принаймні 64 ГБ пам’яті. Для автоматичного оновлення до Windows 11 необхідна можливість безпечного завантаження та підтримка TPM 2.0.

Попри підвищені вимоги Microsoft, попередню версію Windows 11 вже встановили 1,3% користувачів. ОС значно оновилася: розробники додали сторінку з віджетами (новини, погода, задачі тощо), меню «Пуск» перемістили у центр екрану, Microsoft Teams інтегрували в ОС та багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.