WhatsApp тестує нову функцію для iPhone – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сервіс обміну миттєвими повідомленнями WhatsApp працює над новою функцією, яка автоматично перетворює голосові замітки на текст.

Функція транскрипції голосу зараз розробляється тільки для iPhone. Вона буде доступна в майбутньому оновленні для бета-тестерів.

Ця функція може бути зручною в ситуаціях, коли користувач не може прослухати голосову замітку чи хоче швидко прочитати повідомлення, замість того, щоб витрачати час на те, щоб послухати будь-які довгі розмови членів сім’ї або друзів.

Перетворення голосу на текст зажадає аналізу вмісту звукового повідомлення, і спочатку передбачалося, що голосова замітка має бути відправлена ​​на сервер Facebook для транскрипції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак джерела запевняють, що це не так, і власна технологія розпізнавання мовлення Apple оброблятиме транскрипцію на iPhone.

Користувачі iPhone повинні будуть дозволити WhatsApp доступ до цієї послуги і погодитися на відправку своїх даних в Apple, що може бути використано для поліпшення технології розпізнавання мовлення.

Після завершення транскрипції перетворений текст зберігається локально і відображається в повідомленні під голосовим нагадуванням. Неясно, чи є які-небудь плани з розгортання аналогічної функції для WhatsApp на Android.

Неясно, на який сервіс розпізнавання мови месенджер покладатиметься з пристроями Android, одним з можливих кандидатів є API перетворення мови на текст від Google.

Слід зазначити, що транскрипція голосових заміток WhatsApp вже доступна через сторонні додатки.

Таких висновків дійшли експерти американської некомерційної організації ProPublica, яка розслідує зловживання владою.

WhatsApp залучить понад 1000 підрядників як в США (Техас), так і за кордоном (Ірландія, Сінгапур), які досліджують мільйони елементів призначеного для користувача контенту. За даними видання, модератори, як правило, отримують від $16,5 за годину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.