Microsoft повідомила, коли чекати Windows 11 для Mac M1

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft офіційно підтвердила, що Windows 11 не підтримуватиме пристрої з чіпом Apple Silicon M1. Про це повідомляє закордонний ресурс Gizmochina з посиланням на заяви самої компанії.

Реліз Windows 11 має відбутися менш, ніж через місяць, і Microsoft запустила нову рекламну кампанію своєї майбутньої нової ОС. У відповідь на рекламу закордонне ЗМІ The Regoster відправило запит в компанію, щоб з’ясувати, коли чекати підтримки комп’ютерів Mac на чіпі M1. Відповідь прийшла невтішна: підтримки найближчим часом не планується. Іншими словами, компанія взагалі не збирається працювати над сумісністю Mac з M1 і Windows 11 в доступному для огляду майбутньому.

На Mac з чіпом Silicon не так-то просто встановити навіть Windows 10 – в основному, це роблять за допомогою ПО Parallels Desktop. Воно запускає Windows прямо всередині macOS – і в цьому його головний недолік, адже дві ОС, запущені одночасно, вимагають чимало «залізних» ресурсів. Однак Microsoft вирішила, що власники M1-маків обійдуться навіть без таких «милиць» – відповідно до джерела, підтримки цих комп’ютерів не планується навіть через Parallels Desktop.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple впевнено йде до того, щоб згодом перевести всі свої комп’ютери на чіпи Silicon, а Microsoft буде ще більш активно популяризувати свою Windows 11. Така тенденція очевидно призведе до того, що Windows на Mac використовувати в результаті не вийде. Microsoft явно хоче дистанціюватися від Apple і Mac, і спонукати купувати Windows-ноутбуки всіх тих, кому необхідна ця ОС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.