Google Chrome для Android отримав круту фішку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
В останній бета-версії популярного браузера Google Chrome була виявлена нова функція, яка полегшує авторизацію в акаунтах з ПК. Про це розповів зарубіжний сайт MSPowerUser.

Відповідно до джерела, Google Chrome для ПК тепер зможе «підхоплювати» одноразові СМС-паролі зі смартфона. Цю можливість отримала бета-версія браузера з номером 93 – в неї вмонтували підтримку інтерфейсу WebOTP.

Зараз велика кількість сервісів і сайтів виконують авторизацію користувача з використанням одноразового коду, який надсилається СМС на телефон або смартфон. При вході в аккаунт з комп’ютера вам доведеться відшукати свій смартфон, розблокувати його при необхідності, переглянути код, запам’ятати його і повернутися до ПК для введення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Починаючи з Chrome 93 цей процес стане набагато простіше. Мобільна версія Chrome для Android навчиться «підхоплювати» прийшов СМС-код і передавати його на ПК, де він буде автоматично підставлятися в поле введення. Щоб це запрацювало, необхідно залогінитися в Chrome за допомогою одного облікового запису Google на всіх своїх пристроях.

На даний момент функція автопідстановки коду залежить від веб-движка Chromium – а значить, в iOS ця фішка не працює, і навряд чи буде підтримуватися в найближчому майбутньому. До слова, версія для macOS підтримує автопідстановку з Android-смартфона, що має Chrome останньої версії.

Google Chrome 93 зараз знаходиться в статусі бета-тестування. Протестувати нову можливість можна, скачавши браузер на свої пристрої з демонстраційної сторінки . 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.