Instagram зробить закритими профілі користувачів до 16 років

Соціальна мережа Instagram з 28 липня 2021 року вводить нові правила у своїй політиці конфіденційності, які стосуються користувачів до 16 років.

Про це йдеться в її заяві.

Соціальна мережа за замовчуванням під час реєстрації переведе профілі користувачів, яким не виповнилось 16 років (або молодше 18 років у деяких країнах) у приватний режим. Їхні сторінки зможуть переглядати тільки підписники. Сторонні люди не побачать ані контент дитини, ані геомітки, ані хештеги.

Дітям, у яких вже є загальнодоступний обліковий запис в Instagram, покажуть повідомлення, у якому перераховують переваги приватного облікового запису і пояснюють, як змінити налаштування конфіденційності. Тобто є вибір — переключити акаунт на приватний режим або залишити його загальнодоступним.

«Історично склалося так, що при реєстрації в Instagram ми просили молодих людей вибирати між загальнодоступним і приватним обліковим записом, але наше недавнє дослідження показало, що вони надають перевагу закритому. Так, під час тестування вісім з десяти молодих людей під час налаштування зробили акаунт приватним», — пояснили в компанії.

Також є ще одне нововведення Instagram — обмежений доступ: дорослі користувачі, на яких багато скаржилися з акаунтів неповнолітніх, не зможуть взагалі переглядати акаунти користувачів до 16 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я