Стало відомо, на які комп’ютери точно не вийде встановити Windows 11

Компанія Microsoft нещодавно презентувала свою нову операційну систему Windows 11, і тоді багато користувачів Windows 10 були здивовані тим, наскільки зросли вимоги до апаратного забезпечення у порівнянні з актуальною ОС. Через них дуже велика кількість користувачів Windows 10 не зможе встановити на свій комп’ютер Windows 11, хоча підтримка Windows 10, яка запланована до 2025 року, дозволяє це відтермінувати.

Нагадаємо, що поки що Windows 11 можна встановити лише на комп’ютери з процесорами Intel Core від 8 покоління або з процесорами AMD від покоління Zen 2. Слід також звернути увагу на те, що комп’ютер повинен мати більше, ніж 4 ГБ ОЗП, та бути оснащеним модулем TPM 2.0, і саме це є найважливішою деталлю, що не дозволить багатьом спробувати Windows 11.

На даний момент користувачі можуть встановити Windows 11, обійшовши обмеження, але у Microsoft вже заявили, що майбутні версії нової операційної системи не матимуть таких обхідних шляхів. У компанії заявили, що розуміють, що у деяких користувачів не буде можливості працювати з Windows 11 через такі обмеження, але завдяки ним гарантується продуктивність та безпека при роботі з системою.

У Microsoft не хочуть, щоб у адміністраторів та звичайних користувачів були питання щодо сумісності, і щоб вони даремно не завантажували Windows 11 для перевірки працездатності цієї ОС на їхньому комп’ютері. Для того, щоб запобігти цьому, прямо у центрі оновлень Windows буде відображатися повідомлення про сумісність цього комп’ютера з новою операційною системою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я