У Windows 10 і 11 знайшли критичну уразливість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спеціаліст Йонас Ліккегаард вивчив актуальні операційні системи від Microsoft і знайшов в них критичну уразливість. Завдяки помилку, зловмисники можуть зламати Windows 10 і 11, проникнувши до будь-якої інформації на комп’ютері.

Йонас Ліккегаард виявив критичну вразливість, вивчаючи файл диспетчера облікових записів безпеки (SAM), фахівець зауважив, що той став доступний для читання будь-якому користувачеві. Саме в цьому файлі зберігаються хешировать призначені для користувача імена і дані адміністратора, в тому числі і паролі.

Володіючи потрібним рівнем знань, зловмисник може підключитися до комп’ютера з обмеженими правами, але для нього буде доступна інформація з засекреченими даними. Використовуючи її, сторонній зможе підвищити свій рівень і отримати повноцінний доступ до пристрою, взявши повний контроль над системою. Як правило, таке допустимо тільки під час первинної установки операційної системи, але у випадку з Windows 10 і 11 злом можливий і при оновленні версії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент в Microsoft вже обізнані про уразливість. Їй присвоєно рівень небезпеки і визначено, з якої версії помилка може призвести до злому. Потенційна загроза запускається з пакету Windows 10 1809.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.