WhatsApp позбудеться однієї з найбільш дратівливих недоліків

Довгий час месенджер був «прив’язаний» до смартфону, і не дозволяв спілкуватися на інших пристроях без авторизації на основному. Незабаром проблема буде вирішена: компанія вже почала тестування нової версії програми, позбавленої цього недоліку.

Розробники WhatsApp випустили чергову публічну «бету» месенджера. Крім смартфона, вона дозволяє використовувати додаток ще на чотирьох пристроях, причому незалежно один від одного. Навіть якщо смартфон повністю розрядиться або втратить інтернет-з’єднання, користувач може продовжувати спілкування на «запасному» гаджет.

Крім того, нова версія месенджера дозволяє розділяти сеанси на різних апаратах – наприклад, можна запустити відеодзвінок на ПК і одночасно переглядати текстові чати, пов’язані зі своїм акаунтом, на планшеті або смартфоні.

Така можливість стала доступна завдяки використанню повного наскрізного шифрування. Раніше в додатку використовувався єдиний ідентифікаційний ключ для всіх зашифрованих повідомлень, а тепер ці маркери генеруються для кожного пристрою окремо.

Зараз зазначені нововведення доступні лише для учасників програми бета-тестування. Точна дата їх появи в релізной версії месенджера розробниками поки не оголошена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.