Аналітики прокоментували вихід Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У четвер, 24 червня, Microsoft представила нову операційну систему Windows 11. Компанія хоче, щоб цей продукт використовувався для створення майбутніх програмних платформ, і саме з цією ідеєю пов’язані найбільші зміни.

Аналітик Forrester Дж. П. Гаундер (JP Gownder) говорить, що естетичні поліпшення і підвищують зручність роботи з ОС нововведення відображають обіцянку генерального директора Microsoft Сатьі Сатья Наделла (Satya Nadella) створювати продукти, які люди будуть “любити”, а не просто терпіти. Windows 11 побудований на кодової базі “десятці”, що, на думку експерта, добре, оскільки це повинно допомогти уникнути тих технічних проблем, які були у Windows Vista в 2007 році. При цьому Гаундер додав, що Windows 11 навряд чи можна вважати справді новим поколінням операційних систем.

У випадку з Windows 11 розробники зможуть завантажити в магазин додатків Microsoft Store всі свої старі програми і додатки, які вони створювали ще для Windows 7. Раніше всі ці програми не підтримувалися магазином і розміщувалися на різних сайтах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У магазині Microsoft Store буде більше “звичайних” програм, так як для окремих розробників будуть нульові комісії. Президент і провідний аналітик Moor Insights and Strategy Патрік Мурхед (Patrick Moorhead) вважає, що така політика Microsoft стане проблемою для Apple в антимонопольних розглядах.

“Apple стягує з розробників 30% в своєму магазині App Store, тоді як Microsoft – від 0% до 15%, якщо використовувати власний механізм торгівлі. Глобальні антимонопольні органи в даний час ретельно вивчають Apple саме в цьому напрямку”, – зазначив Мурхед.

На його думку, більш легкий доступ до сторонніх додатків в поєднанні з поліпшеним призначеним для користувача інтерфейсом, обіцяним в Windows 11, може допомогти Microsoft зміцнити свої позиції на ринку преміальних планшетів, де зараз домінує iPad.

Microsoft заявляє, що Windows 11 – “найбільш захищена” ОС компанії. Вона працює швидше Windows 10 “в більшості завдань” – наприклад, за рахунок оптимізації роботи з фоновими завданнями. Розмір оновлень скорочений на 40%, вони будуть встановлюватися в тлі.

Microsoft планує випускати один раз на рік велике системне оновлення для Windows 11, також в планах компанії випуск стандартних щомісячних оновлень для підвищення безпеки і поширення патчів проти раніше виявлених критичних помилок. Кожна версія Windows 11 для звичайних користувачів буде підтримуватися не менше двох років, корпоративна і для освітній установ – три роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.