Знайдено спосіб запустити Windows 11 на несумісних комп’ютерах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова Windows 11 вимагає наявності модуля безпеки TPM 2.0 і підтримки UEFI Secure Boot материнською платою. Дана обставина збентежило багатьох – люди злякалися, що їх комп’ютери будуть несумісні з новою операційною. Однак панікувати з цього приводу, схоже, зарано.

Перевірити сумісність системи з Windows 11 можна вже зараз. Потрібно завантажити з офіційного сайту Windows додаток PC Health Check. Якщо воно скаже, що система не підтримує операційну систему, це може бути пов’язано із зазначеними вище технологіями.

На щастя, в настройках UEFI можна активувати режим Secure Boot. Перевірити, чи включений він уже, можна за допомогою команди msinfo32.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується TPM, то перевірити його наявність в системі можна, натиснувши клавіші Win + R і ввівши команду tpm.msc. Якщо його немає, то TPM можна реалізувати програмним способом. Активувати емуляцію можна в налаштуваннях UEFI материнської плати. Там функція може бути вказана під різними назвами: TPM, TPM Device, Trusted Platform Module, Security Chip, fTPM і PTT. Для активації програмного TPM слід вибрати режим Firmware TPM.

Крім того, в злитої раніше версії Windows 11 можна було обійти обмеження, пов’язані з TPM, шляхом підміни бібліотеки appraiserres.dll в образі на стару з Windows 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.