Microsoft офіційно представила Windows 11

Компанія Microsoft провела офіційну презентацію нової операційної системи Windows 11.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Система пропонує нові теми оформлення , нове меню “Пуск” , в якому можна переглядати останні використані файли, які знаходяться не тільки на накопичувачі комп’ютера, але і інших пов’язаних пристроях.

Вікна тепер можна групувати в величезній кількості одному з заздалегідь передбачених сценаріїв.

Якщо користувач розгорне вікна в певному порядку на дисплеї ноутбука + другому моніторі, а потім відключить і підключить монітор заново, Windows розставить вікна за двома дисплеям в колишньому порядку .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новому меню “Пуск” так само передбачена можливість запускати не одну програму / додаток, а відразу цілий набір . Таким чином комп’ютер можна буде підготувати до роботи або навчання в пару натискань.

Популярний додаток Microsoft Teams для відеодзвінків і листування тепер входить до складу Windows 11 спочатку. Microsoft заявляє, що за рахунок цього користувачі комп’ютерів (і інших пристроїв, для яких представлена Teams) зможуть спілкуватися в кілька натискань. А співрозмовникам, у яких не встановлено Teams, можна буде відправити SMS прямо з комп’ютера.

Віджети , яких не було в операційних системах Microsoft з часів Windows 7 (2009 г.), повернулися . Тепер вони працюють на базі ШІ і видають інформацію в залежності від часу доби і звичок користувача.

Система також отримала нову екранну клавіатуру з підтримкою “свайпов” (жестів по клавішах), а при роботі зі стилусом Windows 11 задіє вібромотор планшетного комп’ютера для більш приємною віддачі при малюванні і введення тексту.

Windows 11 підтримує ефект Auto-HDR навіть в старих іграх без спеціальних доопрацювань і, за рахунок цього, покращує перенесення кольорів класичних ігор до рівня матриць сучасних моніторів.

Windows 11 підтримує Microsoft DirectStorage API – технологію з консолі Xbox Series X, яка дозволяє випускати гри з величезними відкритими просторами з завантаженням великих територій “на льоту”, без окремих екранів зміни рівня .

Microsoft підкреслює, що підписка на ігри Microsoft Game Pass дозволяє грати без окремих фінансових вкладень як на комп’ютері, так і на консолях Xbox різних поколінь.

Windows 11 підтримує роботу з Android-додатками і іграми . Microsoft не уточнила, чи можна буде встановити їх самостійно з дистрибутива, але вже заявлена підтримка маркетплейса Amazon з популярними Android-додатками.

Установку додатків з Microsoft Store тепер можна проводити з спливаючого вікна, без переходу в повноекранний формат магазину додатків Windows.

Оновлення на Windows 11 буде безкоштовним для комп’ютерів з Windows 10 , які будуть відповідати системним вимогам. Нові комп’ютери так само будуть поставлятися з Windows 11 вже з осені 2021 року .

Перевірити, чи доступне безкоштовне оновлення до Windows 11 для конкретного комп’ютера з Windows 10 на сайті Windows.com , завантаживши додаток PC Health Check.

Безкоштовне оновлення комп’ютерів на базі Windows 10 стартує вже восени і триватиме до 2022 року. В кінці червня 2021 року рання версія Windows 11 буде доступна в програмі Windows Insider – співтоваристві шанувальників Windows, де Microsoft збере відгуки та побажання.

Також Microsoft повідомила, що наприкінці 2021 року Windows 10 отримає масштабне оновлення 21H2.

Нагадаємо, попередня версія операційної системи Microsoft для комп’ютерів, Windows 10, вийшла в світ 29 липня 2015 року та з тих пір отримала безліч доопрацювань, але позиціонувалася, як одна і та ж система з накопичувальними поліпшеннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.