Microsoft почала впроваджувати найбільше зміна Office за десятиліття

Компанія Microsoft почала активно впроваджувати платформу Fluid. Як очікується, це буде найбільша зміна в документах Microsoft Office за останні десятиліття і скоро воно стане реальністю для користувачів. 

Спочатку Microsoft представила попередню версію Microsoft Fluid Framework в травні 2020 року. За словами розробників, це нова технологію і набір функцій, які допоможуть оптимізувати спільну роботу, «усунувши бар’єри між додатками».

Ось як описує Microsoft можливості використання компонентів Fluid в офісних додатках Microsoft 365: 

Перші інтеграції Fluid Framework в Microsoft 365 дозволять декільком користувачам одночасно вносити зміни в документи і створювати підключення компоненти, якими можна миттєво і дуже просто ділитися в додатках. Наприклад, таблиці, діаграми і списки завдань можна вставляти в веб-версію Outlook, щоб ваші дані про продажі, проектні завдання і звіти про дослідження постійно оновлювалися з урахуванням останніх змін. На Office.com можна створювати робочі простору Fluid Framework і управляти ними, в тому числі в стрічці активності вашого документа, в списку рекомендацій, в @ згадках, або шукати їх на Office.com. І оскільки компоненти Fluid Framework важать мало, редагування застосовуються миттєво ».

Місяцем раніше Microsoft анонсувала підтримку компонентів Fluid в чатах Microsoft Teams, а тепер вона з’явиться у зустрічах Microsoft Teams, а також OneNote, Outlook і Whiteboard. 

Microsoft почала впроваджувати найбільше зміна Office за десятиліття
Компоненти Microsoft Fluid переміщаються по декільком додаткам

В результаті, контент для спільної роботи можна копіювати, вставляти і ділитися з іншими, незалежно від програми. Замість таблиць, графіків і списків, які статичні і прив’язані до певних документів, компоненти Fluid є модулі для спільної роботи, існуючі в різних додатках. 

Microsoft почала впроваджувати найбільше зміна Office за десятиліття

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.