Microsoft випустить сильно спрощену версію Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Разом з повноцінними редакціями Windows 11 (Home, Pro, Enterprise та ін.) Компанія Microsoft планує випустити ще одну, з сильно урізаними можливостями. Вона буде називати Windows 11 SE, а її рання тестова зборка теж втекла в мережу і була вивчена ентузіастами.

Windows 11 SE призначена для організацій, які видають своїм співробітникам ноутбуки як робочий інструмент. Ця ОС покладається здебільшого на хмарні сервіси, а її налаштування (зокрема, надання доступу до певних розділів) здійснюється IT-адміністратором віддалено за допомогою спеціальних утиліт.

У Windows 11 SE за замовчуванням заблокований доступ до магазину додатків Microsoft, його запуск вимагає дозволу від IT-адміністратора організації, що володіє обліковим записом, з якої виконаний вхід в систему. Також може бути заборонена установка Win32-додатків. На комп’ютері з цієї ОС може бути тільки одна обліковий запис, але за погодженням з IT-адміністратором можна додати іншу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У хмарної версії Windows 10 S-Mode обмежень ще більше: наприклад, взагалі неможливо поставити Win32-додатки, працювати можна тільки зі спеціалізованим софтом, доступним в корпоративному сегменті магазину Microsoft.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.