Microsoft випустить урізану версію Windows 11

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Слідом за зливом тестової версії Windows 11 інсайдери опублікували відомості про спеціальної модифікації нової ОС. Згідно витоку, збірка з приставкою SE стане наступницею полегшеної Windows 10 S-Mode і буде більшою мірою покладатися на хмарні сервіси.

Реклама

За даними мережевих інформаторів, Windows 11 SE позбудеться низки функцій стандартної версії ОС для підвищення безпеки роботи і буде прив’язана до мережевих сервісів компанії. Зокрема, в ній відсутні деякі системні настройки і заблокований магазин додатків Microsoft Store, запуск якого вимагає «зв’язку з адміністратором».

Крім того, для установки Windows 11 SE буде потрібен обліковий запис Microsoft, при цьому за умовчанням в системі немає можливості створити більш одного облікового запису – обійти обмеження можна лише через командний рядок. Проте ОС підтримує установку Win32-додатків, чого не було в Windows 10 S-Mode.

Редактор порталу Windows Central Зак Боуден припустив , що полегшена редакція операційки буде позиціонуватися як рішення для хмарного сервісу Cloud PC, але ця інформація поки не підтверджена розробниками.

Більше відомостей про Windows 11 SE Microsoft, швидше за все, надасть в ході конференції, яка відбудеться 24 червня.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ