Як завантажити і встановити Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше ніж за тиждень до офіційної презентації в мережу витекла Windows 11. Dev-збірку 10.0.21996.1.co_release.210529-1541 вже можна скачати, але майте на увазі, що вона призначена виключно для розробників і може працювати нестабільно, а то і зовсім зламати ваш комп’ютер.

Завантажити ISO-образ Windows 11 можна за цим посиланням . Після скачування запустите образ і дотримуйтесь інструкції по апгрейду операційної системи. Windows 11 повинна підхопити ліцензійний ключ від Windows 10 і автоматично активуватися.

Якщо це не спрацювало, створіть завантажувальний диск або флешку з Windows 11 і виконайте запуск системи з цього носія. Для створення завантажувального носія можна використовувати різні утиліти, наприклад, UltraISO:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Запустіть UltraISO, виберіть «Записати образ жорсткого диска», вставте флешку, виберіть її та натисніть «Зберегти».
  • Зайдіть в BIOS комп’ютера (зазвичай для цього потрібно натиснути F2 або іншу кнопку з функціонального ряду під час перезавантаження) і вкажіть флешку як носій, з якого система завантажується в першу чергу.
  • Збережіть зміни в BIOS і перезапустіть комп’ютер – запуститься програма, що дозволяє встановити Windows 11 замість поточної операційної системи з нуля або з збереженням даних.

Після успішної установки Windows 11 не забудьте повернутися в BIOS і прибрати флешку в якості завантажувального носія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.