Windows 11 зможе запускати Android-додатки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні презентації Windows 11 в мережі з’явився інсайдерський звіт про плани Microsoft по розширенню можливостей нової ОС. Зокрема, повідомляється про прийдешню появі в системі власного емулятора Android – відповідні натяки, за словами інформаторів, їм дав сам софтмейкер.

Відомості про нову функцію були виявлені в списку змін останньої версії підсистеми Windows для запуску Linux-додатків. У коментарях до коду ентузіасти виявили відразу два згадки Android. Одне з них вказує на те, що емулятор Android не рухається в момент, коли немає фрейма. В іншому відзначено дію, яке забороняє переміщення вікна при згортанні або вильоті.

Підсистема Windows для Linux призначається для розробників, але, на думку інсайдерів, Microsoft може розглядати і реліз емулятора Android для кращої інтеграції деськтопной і мобільної ОС і перенесення деяких Android-додатків в Microsoft Store. Такий проект під кодовою назвою Latte вже не раз згадувався в неофіційних звітах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше в ході анонса нової версії Windows генеральний директор Microsoft Сатья Наделла підкреслив, що компанія планує представити «одне з найзначніших оновлень операційної системи за останнє десятиліття». Топ-менеджер відзначив, що компанія готова підтримати будь-якого розробника, який шукає нову відкриту платформу для поширення і монетизації додатків.

Точні плани Microsoft стануть відомі 24 червня, в ході офіційного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.