Українцям назвали 5 ознак того, що їхній Viber прослуховують

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В мережі неодноразово повідомляється про витоки конфіденційної інформації в інтернеті. Найчастіше, відбувається це через халатність сервісів, якими користуються мільйони користувачів. Якби там не було, але до таких сервісів відносяться соціальні мережі та месенджери, які так популярні в Україні, а саме Viber, Telegram, WhatsApp та Facebook. Зараз же, українцям назвали 5 ознак того, що їхній Viber прослуховують.

1. Найпершою ознакою зазвичай є швидке розряджання акумулятора. Це цілком очевидно, оскільки для прослушки та передачі отриманої інформації використовуються ресурси смартфона.
Це не варто брати до уваги тоді, коли ваш смартфон розряджається при активному користуванні. Нас цікавлять тільки випадки, коли смартфон не використовується, а акумулятор розряджається.

2. Якщо під час розмови з іншими абонентами починають з’являтися різноманітні перешкоди та зайві звуки між вами та вашим співрозмовником.
Якщо ви просто чуєте себе, то нічого страшного, таке буває досить часто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Ваш телефон почав поводитися дивно. В більшості випадків це проявляється в частому перезавантаженні, блокуванні-розблокуванні екрану, вимкненні підсвітки і подібних неполадок, які зазвичай не з’являються на смартфоні. Якщо таке відбувається, спробуйте перевірити смартфон на наявність шкідливих додатків, або ж додатків, які ви не встановлювали та не використовуєте.

4. Можливі випадки, що після поповнення власного рахунку, з нього була списана велика сума. Якщо таке сталося, негайно зв’яжіться з своїм оператором та виясніть чому відбулося списання і хто за нього відповідальний.

5. Остання і найпоширеніша ознака — спам. Так, якщо ваші друзі, родичі або знайомі починають отримувати різноманітний спам від вашого імені, то велика ймовірність, що шахраї дистанційно заволоділи вашим смартфоном.

Якщо ви помітили, що з вашим смартфоном щось не так, найперше варто перевірити його за допомогою антивірусних програм. Якщо антивірусні програми нічого не знайшли, проведіть огляд смартфона самостійно. Під вашу увагу повинні потрапити всі додатки, які ви не встановлювали і не бачили їх раніше на смартфоні.

Також рекомендується зв’язатися з своїм оператором, для того, щоб він повідомив вам, чи здійснюють переадресації з вашого номера на якийсь інший. Якщо таке відбувається, то необхідно їх всіх вимкнути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.