Глава Microsoft пообіцяв повністю нову Windows. Вже скоро

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У рамках минулої на цьому тижні конференції для розробників Build 2021 компанія Microsoft ні слова не сказала про прийдешні зміни для Windows. Як виявилося, редмондский гігант готує окремий захід, в ході якого детально розповість про майбутнє найпопулярнішої десктопної ОС в світі.

Як повідомляє видання The Verge, посилаючись на слова глави Microsoft Сатья Наделла, компанія щосили трудиться над великим оновленням Windows, яке обіцяє бути наймасштабнішим за останнє десятиліття. Більш того, генеральний директор заявив, що вже останні кілька місяців тестує наступне покоління Windows.

Неясно, що мав на увазі глава Microsoft, оскільки ще на етапі підготовки до виходу Windows 10 представники софтверного гіганта запевняли, що ОС стане останньою, а наступні версії будуть виходити тільки в якості оновлень. Є всі підстави вважати, що мова йде про глобальне редизайне операційної системи під назвою Sun Valley.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомо також, що Microsoft готує оновлений магазин додатків, який стане більш дружньо для розробників. Очікується, що творці програмного забезпечення зможуть публікувати там будь-які додатки, в тому числі браузери, утиліти і багато іншого. Крім того, можуть бути дозволені сторонні комерційні платформи, що позбавить розробників від сплати обов’язкових 15% комісії на користь Microsoft від програм і 12% від ігор.

Цілком можливо, користувачів чекає щось більше, але точних даних про це поки немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.