Розкрито новий спосіб обману користувачів WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент WhatsApp є найпопулярнішим месенджером у світі, який має мільярди користувачів. Слід розуміти, що популярність месенджера викликає зацікавленість у шахраїв, які хочуть отримати доступ до даних користувачів, і кількість та варіативність цих способів обману постійно росте.

Нова шахрайська схема націлена на користувачів WhatsApp, які хочуть змінити зовнішній вигляд свого месенджера. Коли вони пробують встановити так званий “WhatsApp Pink”, який має рожевий інтерфейс та додаткові функції, то отримують на свій смартфон справді модифікований месенджер, але у ньому є шкідливе програмне забезпечення, яке краде дані користувачів.

Шахраї розсилали посилання на шкідливий додаток всіма можливими каналами зв’язку, у тому числі за допомогою особистих повідомлень, групових чатів і навіть через електронну пошту. Коли користувач втрачає доступ до свого аккаунта, йому пропонують повернути доступ за гроші, а якщо він відмовиться – шахраї розпочнуть масову розсилку спаму контактам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент проблема з WhatsApp Pink має справді масовий характер у Індії та деяких інших країнах, і до України поки не дісталася. Щоправда, це може відбутися найближчим часом, тому слід не переходити ні за якими сумнівними посиланнями та встановлювати додаток WhatsApp лише з офіційних джерел.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.