Google Chrome 91 став на 23% швидшим попередника

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google випустила нову версію браузера, головною особливістю якої стало підвищення продуктивності. Крім того, свіжа тестова зборка Chrome отримала нову корисну функцію, здатну спростити управління настройками програми.

Для оптимізації швидкості роботи браузера розробники Google використовували компілятор Sparkplug, який істотно скорочує час запуску веб-додатків, написаних на JavaScript. За попередньою оцінкою компанії, Chrome 91 повинен справлятися з рендерингом сторінок на 23% швидше попередника.

Ще одне підготовлюване до релізу нововведення було помічено в бета-версії браузера. Тестова функція дозволяє виконувати ряд дій, не залишаючи адресного рядка. Так, при введенні фрази на кшталт «переведи сторінку» або «змінити пароль», відкриється відповідне меню, або виконається запитане дію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз запустити функцію можна в експериментальному режимі, активувавши перемикачі # omnibox-pedals-batch2 і # omnibox-pedals-default-icon-colored в розділі flags: chrome: // flags. Надалі нововведення з’явиться і в стабільній версії Chrome.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.