Останнє оновлення Windows 10 «зламало» звук на комп’ютерах

Компанія Microsoft випустила на початку тижня обов’язкове традиційне щомісячне «оновлення по вівторках» (Patch Tuesday) для операційної системи Windows 10. Як це часто буває, далеко не все пройшло гладко.

Користувачі почали скаржитися на проблеми зі звуком після оновлення. В основному, вони виникли у людей які встановили апдейт Windows 10 KB5003173, який вийшов 11 травня для версій Windows 10 20H2 (жовтневе оновлення 2020 року) і 2004 (травневе оновлення 2020 року). Але є скарги і від користувачів інших версій Windows 10.

Проблеми виникають випадковим чином, в тому числі, і в іграх. Користувачі скаржаться на гучність набагато нижче, ніж зазвичай, відключення звуку і високочастотний шум, навіть при використанні в системі налаштувань гучності за замовчуванням. Однак це не впливає на аудіо, що відтворюється в браузері Microsoft Edge.

Хороша новина в тому, що Microsoft вже визнала проблему в новому оновленні на сайті підтримки. За даними компанії, деякі пристрої (зокрема, 5.1 Dolby Digital) можуть відтворювати високий шум на комп’ютерах, що працюють під управлінням всіх останніх версій Windows 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.