Травневе оновлення Windows 10 виправляє 55 критичних вразливостей в ОС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft почала поширювати травневе накопичувальне оновлення для Windows 10. Воно покликане виправити близько 55 критичних вразливостей в операційній системі.

Апдейт отримав позначення KB5003173. Він є відносно «легким» в плані обсягу, однак повинен закрити безліч проломів в роботі пристроїв на базі Windows 10. Найбільш значущим з понад 50 виправлень експерти знаходять вирішення питання зі стеком протоколів HTTP.

Хоча немає прикладів використання уразливості кіберзлочинцями, сама по собі «діра» в ОС є дуже небезпечною для користувачів. Оновлення виправить і пролом під позначенням CVE-2021-26419. З її допомогою зловмисники можуть у віддаленому режимі запускати на пристрої користувача шкідливий код через Internet Explorer 11. Щоб реалізувати подібне, досить, щоб жертва відкрила містить небезпечну ПО сайт через фірмовий браузер від Microsoft.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Решта «дірки» в Windows 10 не такі глобальні, проте якщо їх не усунути, це може викликати неприємні наслідки. У компанії закликають користувачів оперативно встановити апдейт через Центр оновлень. Завантажити його бажаючі можуть і вручну з онлайн-порталу Microsoft.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.