Новий універсальний додаток Office на Windows 10 об’єднає Word і Excel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft готується випустити новий універсальний додаток, орієнтоване на власників пристроїв, що працюють на базі Windows 10. Він об’єднає в собі можливості Word і Excel.

Поширення застосування відбуватиметься в рамках майбутнього масштабного оновлення. Microsoft вже встиг зробити з Word, Excel і PowerPoint єдиний сервіс, коли мова йде про користувачів пристроїв на iOS і Android. Програма Office передбачена і для Windows 10, проте вона залишається практично нефункціональної і служить переважно тільки для організації документів.

Ніяких реальних завдань офісного редактора додаток на ОС не виконує. Після установки апдейта відкривати документи користувачі зможуть прямо через Office, а не онлайн-версію. У той же час PWA-виконання Word або Excel стануть частиною програми. Експерти вважають, що на першому етапі користувачі зможуть лише запускати файли для читання, а перехід в режим редагування переправить в браузер. Однак і цей момент Microsoft поступово збирається виправити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча універсальне додаток все ще по функціоналу буде не дотягувати до повноцінного Office, для багатьох громадян запропонованих функцій виявиться досить. Розробник обіцяє оптимізувати продуктивність при обробці документів до рівня локально встановленої програми. Крім того, користувачі зможуть відкривати відразу кілька примірників останньої, що дозволить працювати з парою документів в один час. Вихід поновлення, як очікується, відбудеться в червні нинішнього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.