Google Chrome вводить підключення https: // за замовчуванням. Чому це дуже важливо для користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Починаючи з версії 90, браузер Google Chrome буде краще захищати дані, що передаються користувача за замовчуванням. Про це повідомляє офіційний блог компанії.

Згідно із заявою Google, з найближчим оновленням Chrome почне  використовувати протокол https: // в якості стандартного. Наприклад, якщо користувач набирає в адресний рядок «itechua.com», браузер буде самостійно підставляти на початку префікс https: //. На даний момент в подібних випадках використовується http: // – це стало нормою, так як раніше дуже малий відсоток сайтів підтримував https: //. Google відзначає, що в більшості випадків користувачі вводять адреси сайтів взагалі без префікса, тому вибір протоколу з’єднання часто лягає на сам браузер – а від цього залежить безпека переданої інформації.

Перевага https: // перед http: // полягає в використанні SSL / TLS шифрування при передачі даних (буква S в префікс означає Secure). Взагалі протокол http / https, по суті, є «транспортом», який «перевозить» Ваші дані між браузером і сервером, на якому розміщений сайт. Якщо ресурс використовує тільки http: //, вся передана на нього інформація – логіни і паролі, вміст заповнених форм і рядків, дані банківської картки при спробах оплати – передається «як є», у відкритому, незашифрованому вигляді. А значить, конфіденційні дані, які Ви довіряєте сайту, можуть бути легко перехоплені «по дорозі». Це можна порівняти з перевезенням великої суми грошей з точки «А» в точку «Б». Протокол http: // перевозить банкноти «навалом» в кузові самоскида, а https: // – в закритому сейфі всередині броньованого авто. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

C 15 січня 2017 року Google ввів в Chrome спеціальну позначку, яка ясно дає зрозуміти, який протокол використовує веб-сайт. Якщо використовується http: // – в адресному рядку з’являється червоний напис «Не захищено». Починаючи з версії 90, браузер почне підключатися до всіх сайтів відразу по https: //, а в разі відсутності його підтримки зробить перепідключення по http: //.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.